In English

Uuhkalinnun mailla – Siikalahden kesää

Info

Uuhkalinnun mailla – Siikalahden kesää

Suomen arvokkain lintujärvi – Siikalahti viettää juhlavuosiaan 2013 – 2014. Parikkalassa sijaitsevaan lintukosteikkoon käy vuosittain tutustumassa noin 10 000 vierailijaa. Siikalahti on tunnettu linnuistaan, mutta alue olisi suojelun arvoinen ilman lintujakin!

Jo vuosia muhinut ajatus Siikalahden luontoarvoista kertovasta näyttelystä toteutuu kolmen taiteilijan voimin. Hanna Aalto, Pirjo Tikkinen ja Marjaana Tykkyläinen ovat valmistaneet näyttelyn teokset ja tekstit. Näyttelyn tarkoituksena on tutustuttaa Siikalahden eliöstöön ja avata silmiä huomaamaan luonnon tapahtumia. Näyttelyn rakentaminen on osa Parikkalassa toimivan Parikkalan taiteenystävät ry:n toimintaa. Yhdistystä voi tukea liittymällä jäseneksi ja maksamalla 10€ suuruisen jäsenmaksun.

Näyttely aloittaa Suomen kiertueensa Savonlinnan maakuntamuseosta, jossa teokset ovat näytillä koko kesän 2013 ajan. Tämän jälkeen näyttely on esillä hieman typistettynä eri puolilla Suomea. Tarkat ajankohdat löytyvät kohdasta kalenteri.

Varsinaisen näyttelyn jälkeen teoksiin voi tutustua näillä sivuilla verkkonäyttelynä . Näyttelykiertueen aikana esillä on vain osa töistä.

Näyttelyn teosten valmistumista ja Siikalahden kuulumisia voi seurata blogista. Taiteilijoilla on myös omat kotisivunsa, joilla he esittelevät työskentelyään. Mikäli kiinnostut jonkun taiteilijamme teoksista voit ottaa suoraan yhteyttä taiteilijaan.

Lisätietoja: Hanna Aalto (www.lintumaalari.net ), Pirjo Tikkinen (http://personal.inet.fi/taide/pirjotikkinen) ja Marjaana Tykkyläinen (ei vielä kotisivua)

Ladattavat kuvat:

Internet kokoiset julkaisuvapaat kuvatiedostot

Lehtipainolaatuiset julkaisuvapaat kuvatiedostot 1, 2 , 3 , 4, 5 ja 6.

Yhteistyökumppanit ja rahoittajat:

Näyttelyjärjestelyjä rahoittaa Kärki Leader

Näyttelyn yhteistyökumppaneina ovat myös Metsähallitus, Birdlife Suomi ry ja Ornio.